Как да увеличите продажбите в онлайн магазин? Отговорът на този въпрос е комплексен и зависи изцяло от особеностите на вашия бизнес, сферата, в която работите, икономическите условия, интересите на потребителите и много други.

Макар и да е невъзможно да получите един отговор, който да ви гарантира успех в увеличаването на продажбите, в ThinkDigital.BG ще ви предложим няколко идеи за решения на това предизвикателство, които ще ви доближат до желаните резултати. Работим в три насоки – Оптимизиране, Рекламиране и Популяризиране на онлайн магазина и бранда.

Преди да пристъпим към същинските дейности за увеличаване на продажбите, екипът на ThinkDigital.BG ще направи одит на съдържанието на онлайн магазина и на действащите стратегии към момента.

Първата стъпка към увеличаване на продажбите на онлайн магазин е SEO и техническо оптимизиране на сайта. ThinkDigital.BG предлага отделна услуга специално фокусирана върху SEO на онлайн магазин, която перфектно ще допълни цялостната ви стратегия за увеличаване на трафик и продажби. Всички страници трябва да работят ефективно и бързо, с перфектна навигация и съдържание, в което са разположени ключови думи. Най-важното условие за конвертиране на посещенията в продажби е да спечелите доверието на бъдещите ви клиенти чрез:

  • Оптимизиран и лесен за работа интерфейс на сайта
  • Практична и работеща навигация за мигновено достигане до желаната секция в онлайн магазина с няколко клика на мишката
  • Точни и прозрачни описания на продуктите, условията за покупка и за рекламация

Кампаниите с платени реклами са сред най-ефективните начини за увеличаване на продажбите. В зависимост от бюджета, особеностите на бизнеса, целевата аудитория и други, нашият екип в ThinkDigital.BG ще ви помогне в осъществяването на успешни кампании с Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads и други.

Сезонните намаления, регулярните промоции, специалните оферти и купони за отстъпка са успешни стратегии за привличане на вниманието на посетителите и конвертирането на посещенията в продажби. Разчитайте на нас да представим промоциите и разпродажбите на уебсайта така, че да грабват погледа мигновено и да събудят любопитството на бъдещите ви клиенти за повече информация.

Колкото по-популярен е онлайн магазинът, толкова повече трафик ще се насочва към сайта и продажбите ще се увеличават лавинообразно.

Какви стратегии за популяризиране на бранда прилагате? Търсите ли нови идеи и помощ за привличане на повече интерес към онлайн магазина?

В ThinkDigital.BG ще ви помогнем в избора и осъществяването на подходи за популяризиране на сайта с най-голям потенциал за вашия бизнес.

Какво е присъствието на онлайн магазина в социалните мрежи? Активни ли сте в различни платформи? Профилите имат ли достатъчно истински последователи, които се интересуват от продуктите и услугите? Представянето на бранда координирано ли е в различните социални мрежи така, че да изразява посланията, мисията и предимствата на онлайн магазина?

Възползвайте се от одита на онлайн магазин, който ви предлагаме в ThinkDigital.BG, за да получите отговор на въпросите си как да реализирате работещи стратегии за повече продажби.

Успешното управление на онлайн магазин е свързано и с проучване на тенденции в сферата, в която работите, интересите на клиентите и разбира се, конкуренцията.

Свържете се с нас на посочената страница за контакти и ние ще ви потърсим, за да открием най-успешните решения за растеж и успех на онлайн магазина.